Обраха чешка туристка в Несебър

Снимка: Архив

Двама крадци, заловени, признали, че отседнали в Равда и дебнели жертви

71-годишна чешка туристка, отседнала в Слънчев бряг, е била обрана на автобусна спирка. Тя чакала превозно средство, с което да стигне Стария Несебър, но ловки джебчии откраднали от нея чантичка, съдържаща: оптични очила, 5000 чешки крони, 50 евро, кредитна карта, лични документи и мобилен телефон. Чантичката й била пъхната в друга по голяма, в която имало минерална вода и покупки. Жената установила кражбата чак, когято и потрябвали пари да си купи нещо.

Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър. Предният ден бе обран руснак, в автобуса Несебър - Слънчев бряг. По принцип спирките и автобусите свързващи двата курорта всяко лято са сборище на нагли джебчии.

Полицаите в Слънчев бряг са заловили двама крадци, обрали три туристки, отседнали в комплекса- българка, рускиня и жена от Беларус. Обирджиите се промъквали в квартирите им през отворените врати на терасите. Това са 22-годишния К.К. от София /криминално проявен и осъждан/ и 24-годишния криминално П.И. от София.

Двамата мъже направили пълни самопризнания, като обяснили, че пребивавали на квартира в с. Равда и се придвижвали с автомобил, управляван от П.И., а кражбите извършвал К.К. При извършеното претърсване на квартирата им, са намерени част от откраднатите вещи, но без отнетите парични суми. Част от вещите - предмет на престъпната дейност на задържаните са открити в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право