Обраха шампионка, докато е в дома си. Мария Гроздева предупреди, че стреля без предупреждение

Двукратната ни олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева стана жертва на нагли крадци. Те успели да оберат жилището й в София, докато спортистката и семейството й си били вкъщи.

Кражбата била извършена в 19 ч в сряда. За нея се разбра от съобщение на самата Мария Гроздева във фейсбук. “Как е възможно? В каква държава живеем? Докато сме си вкъщи, влизат и грабят. Имали са късмет, че не сме се засекли. Стрелям без предупреждение, па нека ги лежа после, мамицата им крадлива”, написа възмутена олимпийската ни шампионка. От дома є обирджиите задигнали единствено пари. Те явно нарочно издебнали момент, в който семейството си е в дома, за да не бъде включена сигнално-охранителна техника, предполагат криминалисти. Апашите действали изключително тихо и бързо. Те тършували на първия етаж, докато стопаните били на втория. Съпругът на спортистката Валери Григоров разказа, че за кражбата те разбрали, след като бандитите заключили вратата, като си тръгвали. Иначе обирджиите не били оставили никакви следи, че са влизали. Столични полицаи са започнали издирването на крадците.

Само преди по-малко от месец бе обрана и друга легенда на българския спорт - Нешка Робева. От дома й били плячкосани купи, медали и семейни реликви, но пари не били пипнати. Обирджиите още не са задържани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право