Обследват тунели в Кресненското дефиле, пренасочват трафика

През следващата седмица специализираното звено за инспекция ще обследва тунелите на автомагистралите „Струма“ и "Тракия" на „Траянови врата“ и по пътя София-Кулата.

Проверките на съоръженията по трансевропейската пътна мрежа ще се извършат от експерти на министерствата на транспорта и на вътрешните работи, от Агенция „Пътна инфраструктура“, както и от Университета по архитектура, строителство и геодезия.

На 27 февруари от 8 до 17 часа ще се проверяват двата тунела на магистрала „Струма“. Движението няма да спира. При работата на експертите последователно в дясната и лявата тунелна тръба ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента и ще бъде намалена скоростта.

Пак в понеделник през деня ще се обследват трите тунела на главен път Е-79 от София до Кулата.

Движението в района на съоръженията ще бъде организирано по специален график

В района на тунел „Железница“ ще се ограничи движението на всички МПС, които ще се пренасочват по общинския път през с. Железница;

В района на тунела в Кресненското дефиле ще се ограничи преминаването на всички МПС, които ще се пренасочат по общинския път в близост до съоръжението.

В района на втория тунел в Кресненското дефиле ще се ограничи движението, което ще се пренасочи по общинския път в близост до съоръжението.

На 28 февруари последователно ще се ограничава преминаването през дясната и лявата тръба на тунел „Траянови врата“ при 53-ти км на автомагистрала „Тракия“. Трафикът ще се пренасочва в свободната тунелна тръба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България