Обстановката по пътищата е относително спокойна в първия почивен ден

Интензивен трафик се очаква и днес - в първия ден от празниците. По данни на полицията над 280 хиляди българи ще предприемат пътуване по време на четирите почивни дни по Великден.

Тази сутрин обстановката по пътищата е относително спокойна. За изминалото денонощие са възникнали 20 тежки пътно-транспортни произшествия с 28 ранени. Няма загинали, съобщи инспектор Петър Соколов от "Пътна полиция" по БТВ.

Около 4:30 ч. тази сутрин е получена информация, че в района на магистрала "Тракия", на 46-и км, при разклона за Костенец е паднала гъста мъгла. На място са изпратени екипи на "Пътна полиция", които са сигнализирали участъка. Движението в района вече е нормално. На мястото ще има полицейски екипи. При необходимост тунелът на магистрала "Хемус" ще бъде отварян за движение в посока Варна в двете ленти, така че да не се получава задръстване пред тунела от автомобилите, които напускат столицата, каза още инспектор Соколов."

Засилено ще бъде полицейското присъствие на всички основни пътни артерии. По всички гари, автогари и летища превантивно са въведени засилени антитерористични мерки, отговарящи на код "жълто".

Платените зони за паркиране в София няма да работят в почивните дни от 26 до 29 април, съобщиха от Столичната община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България