Обсъдиха промените в закона за частната охранителна дейност в Търново

Над 130 0000 души са заети в охранителния бранш в страната

В Областна администрация - Велико Търново се състоя работна среща, на която бяха обсъдени проблеми възникнали при практическото приложение на новата нормативна уредба – Закона за частната охранителна дейност и наредбите към него, и взаимодействие между охранителните фирми и органите на Държавна и местна власт. Дискусията бе открита от областния управител проф. д-р Любомира Попова.

"Обсъждането на проблемите, които възникват в практическото приложение на новата нормативна уредба във връзка със Закона за частната охранителна дейност и наредбите към него могат да бъдат прецизирани от хората, които са на терен ежедневно, от всички вас – и затова приветствам формата на събитието, при която се установява добро взаимодействие между охранителните фирми, държавната и местната власт. Във всеки регион доброто взаимодействие между тези структури е изключително важно за спокойствието на гражданите и на бизнеса.", каза губернаторът.

В срещата участва и заместник областният управител инж. Детелина Борисова.

"Общините трябва да имат право да избират дали да създават общински охранителни звена, или да сключват договори с частни охранителни фирми", категоричен е кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Председателят на УС на Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана / НАФТСО/ Александър Митев съобщи, че повече от 130 000 човека са заети в охранителния бранш в страната. Браншът дава работа предимно на хора, които за първи път встъпват в работна среда, или на такива, които са излезли от нея.

На дискусията присъстваха представители на частни охранителни фирми от Велико Търново, Габрово, Ловеч и Търговище, на МВР и кметове на общини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони