Обсъждат развитието на Тракия икономическа зона

Развитието на Тракия икономическа зона (ТИЗ) и перспективите по отношение на образованието, осигуряване на качествени кадри, икономиката и инфраструктурата, бяха основната тема на работна среща, проведена във вторник в Пловдив. "Целта, която си поставихме през последните 5 години, бе да работим за привличане на нови инвеститори, но заедно с това и да осигурим по-привлекателна и по-приятна среда за живот", коментира кметът на Пловдив Иван Тотев.

Той допълни, че бизнесът може да е спокоен за своите бъдещи инвестиции, защото икономиката в града е устойчива. "Пловдив е лидер като индустриален работодател със заети 72 000 души, което е повече от Бургас и Варна взети заедно. Ако се включи и промишлеността броят се увеличава до 90 000. Икономическата зона все повече увеличава своите граници към Димитровград и Хасково", заяви Георги Стоев от "Индъстри уоч".

Според участниците в срещата вече е нужно не не само да се търсят нови инвеститори, а и да се помисли в посока задържане на съответния бизнес и осигуряване на по-квалифицирани кадри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони