ОбС-Марица прие декларация в подкрепа на протестиращите от село Труд

Декларация в подкрепа на хората от пловдивското село Труд и срещу дейността на централата на биогаз, произвеждаща електричество от отпадъци, бе приета на последното за 2017 г. заседание на Общинския съвет на Община Марица.

На сесията присъстваха жители на Труд, които продължават да се оплакват от системно обгазяване при всяко обръщане на вятъра към селото. Хората твърдят, че нито една институция не откликва на искането им за вземане на проби от разливания ферметационен продукт в землището на Труд и нивите им, който според тях натравя почвите и подпочвените води. От местния Инициативен комитет обявиха, че готвят нов протест на автомагистрала „Тракия” заедно с жители на още няколко населени места срещу работата на МОСВ и регионалните екоинспекции, които според тях имитират дейност и не работят за благото на данъкоплатците.

На последната сесия на местния парламент в Община Марица 220 деца в неравностойно положение или сираци получиха коледна премия от 100 лв. и лакомства. Необходимата сума е събрана от благотворителния базар, на който се продават играчки, сурвачки и сувенири, изработени от възпитаниците на 13 училища и 16 детски градини в общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони