Обучават безработни за касиери, продавач-консултанти и офис-секретари в Търново

Четири курса на обучения за професионална квалификация организира Бюрото по труда във Велико Търново чрез Агенцията по заетостта. Това съобщи директорът Обрешко Нечев.

20 души могат да се включат в занятията за продавач-консултант на проекта „Квалифицирани кадри за бизнеса”. Те започват на 27 март, а заявления се приемат до 24 този месец. За същата професия, но по проект „Стъпка по стъпка” ще бъдат обучени още 40 души в курс от 15 май.

Документи за него се приемат до 10-ти същия месец. Ключови компетентности за офис-секретари могат да придобият 20 души във филиала на Бюрото по труда в Елена. Обучението стартира на 10 април, а заявления за него се приемат до 5-ти следващия месец. За да участват в курсовете, желаещите трябва да имат завършен десети клас. Обученията са адресирани към безработни младежи до 29 години, продължително безработни, хора на борсата над 50-годишна възраст, безработни с трайни увреждания, както и такива без професия и квалификация.

Дори завършен само четвърти клас е достатъчен, ако регистрирани безработни желаят да усвоят професията касиер. Курсът се провежда също по проекта „Стъпка по стъпка” и в него ще бъдат включени 20 души. Заявленията им се приемат до 7 април, а обучението по специалността стартира три дни по-късно, информират още от Бюрото по труда във Велико Търново. По време на занятията курсистите ще получават по 8 лева стипендия за присъствен ден. Ще им се покриват и транспортните разходи, ако живеят извън Елена и Велико Търново. За част от обучените ще бъде осигурена и заетост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони