Обучават наши лекари в Израел

Шефове на болници договарят иновации

Шефове на 10 болници в София ще изкарат мениджърски обучения в Израел. Това съобщи пред “Труд” доктор Асен Меджидиев, председател на Столичната лекарска колегия (СЛК).

Курсовете на болничните директори ще се проведат на две части – по пет дни в Израел и у нас. А първите практики ще се случат в края на април и началото на месец май. Пак в Израел на обучение ще заминат и млади специалисти от столичните болници, а курсовете им ще са за иновационни практики според необходимостта на съответното здравно заведение.

Обученията стават възможни след подписан договор за сътрудничество на СЛК с високотехнологичната израелска болница “Адаса”. За уточняване на подробностите и графиците на курсовете утре у нас пристига проф. Джошуа Мошонов – едно от светилата на съвременната медицина в Израел. Нашите специалисти ще се обучават безплатно във водещи клиники и на ЕС. А разходите им ще се поемат от фонд “Лекарска взаимопомощ”, който се основа с решение на Столичната лекарска колегия.

Мениджърите на болничните заведения ще определят в кои направления имат необходимост да се развиват младите специалисти. А те от своя страна ще спазват етичната норма след завършен спецкурс да останат да работят в съответното отделение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве