Обучават студенти на супермодерен тренажор за 400 000 лв. в УМБАЛ “Пловдив”

Студенти по медицина  и специализанти започват обучение на супермодерен тренажор в клиниката по урология в УМБАЛ „Пловдив” (бившата Окръжна болница). „Новият апарат за миниинвазивна хирургия “Virta Med” е швейцарски и дава възможност да се извършват всички видове операции на пикочния мехур и простатата, техниката е от изключително висок клас и се доближава почти напълно до реалните интервенции”, съобщи началникът на клиниката по урология в Университетска болница „Пловдив” доц. д-р Димитър Шишков.

мбал пловдив

През 2015 г. на Медицински университет-Пловдив са предоставени целево 400 000 лв. за закупуване на апарата, на който да бъдат обучавани студенти в клиниката по урология към УМБАЛ „Пловдив”. „Още преди 2 години с ректора на МУ-Пловдив проф. д-р Стефан Костянев предложихме всички университетски болници в града да се обединят около обучението на студентите. Тогава се реши апаратът да бъде ситуиран в нашата клиника в УМБАЛ „Пловдив”, допълни бившият депутат в 43-ото Народно събрание доц. д-р Димитър Шишков.

Курсът по ендоурология за студенти и специализанти започва по програма на Медицинския университет от началото на 2018 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони