Обучение „Сглоби теорията с практиката” се проведе в Стопанската академия в Свищов

Бизнес Мастър клас в подкрепа на образованието и бъдещите млади професионалисти в сферата на икономиката организира за свищовските студенти УниКредит Булбанк съвместно със Стопанска академия „Димитър А. Ценов”. Обучението бе част от поредицата събития от икономисти за икономисти, които се провеждат под надслов „Сглоби теорията с практиката”. Темата на обучението бе „Корпоративно банкиране: Презареждане”, а гост-лектор бе Сергей Пантелеев, мениджър „Бизнес развитие” в дирекция „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране”.

Говорейки за историята на банкирането, лекторът подчерта, че то възниква още в древен Вавилон и проследи развитието му до наши дни. Сергей Пантелеев сподели пред студентите своя опит, с което им обърна внимание на това, колко бързо се случват промените в живота на човек, в икономиката, в IT-сектора, в банкирането. Той коментира какво е банкиране, какво е корпоративно банкиране и какви са настоящите големи проекти в банкирането.

Мениджърът по „Бизнес развитие” дискутира със студентите как и какво влияние ще окажат върху банкирането дигитализацията, интернационализацията и клиентското изживяване. По думите му, банките трябва да отчетат факта, че днес хората все повече искат да имат свободно време за себе си, за семейството и приятелите си, искат да пътуват и затова бягат по-далеч от институционализацията. Студенти споделиха, че те самите предпочитат да използват възможностите на новите технологии, които им предлагат банковите институции например при онлайн търговията.

Лекторът заостри вниманието на студентите, че всички предмети, които ги обграждат, са изработени чрез корпоративно банкиране и подчерта значението на удобствата за клиента, които банките създават чрез своите продукти. В рамките на дискусията, Пантелеев накара младите икономисти да си представят как би изглеждало банкирането в бъдеще – след 5 и след 20 години. Той апелира към студентите да бъдат смели и дръзки в мечтите си, като им припомни и думите на Стив Джобс: „Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование