Общинари събират пари за главния архитект на София

Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Столичните общински съветници ще събират пари, за да платят 13 хил. лв. глоба, наложена на главния архитект на София Здравко Здравков. Той бе санкциониран от Върховния административен съд, защото не разреши на НИКМИ да издигне 44 етажна сграда на бул. "България" и бул. "Петко Тодоров". Събирането на парите е по инициатива ГЕРБ и бе съобщена от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Той се аргументира с това, че с отказа си да изпълни съдебното решение арх. Здравков изпълнява решение на СОС. С него се прекратява производството по одобряване на подробен устройствен план за имота, който по общ устройствен план е отреден за озеленяване.

Общинският съветник и председател на Патриоти за София - ВМРО и "Атака" Карлос Контрера заяви пред „Труд“ че ще се включи.

„Аз лично като общински съветник и цялата „Политическа група 5“ заставаме зад главния архитект Здравко Здравков. Още повече, че това е решение на Столичния общински съвет срещу решението на съда, което ние смятаме, че не е правомерно. Така че категорично се присъединяваме, даже бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка“, каза пред „Труд“ общинският съветник от „Политическа група 5“ Симеон Славчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България