Общината в Сливен: Не участваме в съвместни проекти с фондация на зам.кмет

Общината в Сливен не е изпълнявала съвместни проекти с фондацията на зам.кмета Стоян Марков, съобщиха от местната администрация в Града под Сините камъни.

Това стана, след като от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ заявиха, че се извършва проверка по сигнал спрямо зам.-кмет на Сливен за това, че е учредител и председател на фондация, която е партньор на общината в някои проекти.

Кметът на Сливен Стефан Радев е изискал от заместниците си информация за тяхно участие в ръководството на фондации и сдружения с нестопанска цал. Установило се, че учредител и председател на фондация е зам.кметът Стоян Марков. Общината в Сливен не е изпълнявала съвместни проекти с неговата организация в годините, в които той е на тази длъжност, се казва в разпространено от общинския пресцентър съобщение до медиите. Въпреки това, кметът Радев е поискал от заместника си да напусне ръководството на фондацията и е уверил, че общината ще съдейства на компетентния орган за извършване на проверката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България