Общината в Сливен опровергава: Таксата за детска градина не е увеличавана от 35 на 45 лева

Снимка: Архив

Таксата за детска градина в Сливен не е увеличавана от 35 на 45 лева, съобщиха от общината в отговор на разпространени в местните и националните медии предизборни твърдения за скок на месечната такса за забавачниците в областния град.

"Сумата не е променяна, тя продължава да е в размер на 35 лева на месец и се заплаща, ако детето е посещавало градината всеки ден. Има и различни варианти за намаление и освобождаване от такса. Размерът й е един от най-ниските в страната и към момента остава непроменен", заявяват в опровержението от общината.

От там допълват, че на последните заседания на общинския съвет не е внасяно предложение за увеличение, нито пък е гласувано подобно решение. Справка може да направи всеки в сайта на общината, където е публикувана Наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги и предоставянето на права на територята на община Сливен.

"Разпространяването на невярна и манипулативна информация е недопустимо. Община Сливен не участва в предизборна агитация на когото и да е от кандидатите и не приема насаждането на негативно отношение към общинската администрация чрез фалшиви новини", се казва още в официалното изявление.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България