Общината и полицията в Сливен – със съвместни мерки на кооперативния пазар

Общината и полицията в Сливен предприеха съвместни мерки, свързани с дейността на централния кооперативен пазар в областния град. След известно прекъсване най-големият пазар в областта отново ще работи през почивните дни. Това обаче ще става по организация и ред, чиято цел да сведат до минимум опасността от разпространение на коронавирусни инфекции.

Носенето на предпазни маски е задължително не само за продавачите, но и за клиентите. Търговията ще се извършва при спазване на дистанция от 2 метра между хората. Това означава, че на една алея ще бъдат допускани максимум до 30 души, предупредиха от общината. Движението ще се осъществява само в една посока. Вече са организирани два контролно-пропускателни пункта на входа и изхода на пазара. Те ще действат от 8 до 16 часа на 11 и 12 април. Контролът се извършва със силите на Районното управление на МВР. Помагат им общинските охранители.

Подобни мерки са въведени и в останалите три общини на Сливенска област – Нова Загора, Котел и Твърдица. От ОД на МВР предупредиха, че при установяване на голямо струпване на хора и неизпълнение на мерките, пазарите ще бъдат затваряни. От дисциплината на гражданите зависи дали това ще стане.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини