Община Аксаково инвестира ударно в малките населени места

Амбициозна инвестиционна програма, насочена изцяло към развитието на малките населени места, прие Общинският съвет в Аксаково. Средствата са насочени към подобряване и модернизиране на инфраструктурата към и в част от селата на територията на общината.

Приоритетно финансиране е предвидено за ВиК мрежата на гр. Игнатиево. Основни пътни ремонти са планирани за селата Климентово, Яребична, Орешак и Въглен. Вече са в ход процедури за проектиране, авторски надзор и изпълнение на строително-монтажните дейности на заложените пътни отсечки.

Подобряване на водоснабдяването е включено в инвестиционните бюджетни разчети, приети от Общинския съвет, за селата Любен Каравелово, Слънчево и Зорница. Модернизация и основни ремонти на централните зони са планирани за Кичево, Игнатиево, Въглен и Изворско.

Сред най-важните цели на общинската администрация и ОбС в Аксаково е финализиране изграждането на новото крило на детската градина в Аксаково и стартирането на спортния комплекс, коментира кметът на общината инж. Атанас Стоилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони