Община Аксаково обяви бедствено положение

Полицията във Варна създава организация за затваряне за движението по АМ "Хемус" в двете посоки

Със заповед на кмета инж.Атанас Стоилов община Аксаково обяви бедствено положение от 12ч. на обяд в сряда до полунощ в четвъртък. Кризисната ситуация е в резултат на силен вятър, снегонавяване и обледяване. Затворени са всички пътища на територията на общината, създалата се обстановка пречи на предвижването на снегопочстващите машини. Ще се наложи подкрепа от военна техника, коментира за "Труд" областният управител на Варна Стоян Пасев. Ще се създаде възможност и за движение на високопроходими линейки от Центъра за спешна помощ в областния център. Задействан е общинският план за защита при бедствия на община Аксаково, в частта „Действие при снежни бури, поледици и обледявания“. Приоритетно е снабдяването на детски, социални и здравни заведения. С предимство се осигурява отоплението на всички административни сгради и детски заведения.

Създава се организация за затваряне на движението по АМ "Хемус" в двете посоки. Автомобили няма да бъдат допускани да се движат по магистралата от всички пътни възли, предупредиха с официално съобщение до медиите от ОД на МВР Варна.

Междувременно кметът на Девня Свилен Шитов приюти в града 25-годишен френски режисьор, тръгнал да пътешества с велосипед в Европа. Минал през десет държави, но голямата зима го хванала у нас. На 27 февруари Александър Хагенмюлер тръгнал с колелото от Варна за Сливен, но премръзнал и се озовал в Девня, където веднага го настанили и нагостили. Кметът поканил бедстващия пътешественик да остане до 3 март за националния празник, а той вече успял да посети прочутия Музей на мозайките, както и други забележителности, както и да ги заснеме за бъдещия си филм, съобщиха от пресцентъра на общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България