Община Асеновград дава до 70 000 лв. за почистване на дъждоприемните шахти

70 000 лева без ДДС е общата прогнозна стойност на обявената от Община Асеновград обществена поръчка за почистване на дъждоприемните шахти по улиците и площадите в града под Асеновата крепост.

Офертите на комуналните фирми, участващи в конкурса, ще бъдат отворени на 23 август (сряда) и още същия ден се очаква да бъде обявен победителят.

Избраният изпълнител по договор ще отговаря за изваждане на наноса на повърхността в найлонови чували, натоварване на превозно средство и изхвърлянето на отпадъка на градското сметище в местността Капсида, подмяна на изгнили кофи, натрошени или липсващи гривни, подмяна, нивелация и укрепване на счупени и липсващи решетки с нови,  изработени от полимер бетон и и издържащи на натоварване не по-малко от 250 kN, участие в екстремни ситуации - отваряне на шахти при проливни дъждове и възстановяването на шахтите в рамките на 2 часа след спиране на дъжда.

Освен това фирмата изпълнител ще има ангажимента да създава временна организация на движението, улесняваща активния масов и градски транспорт при заваряване, и възпрепятстване създаването на предпоставки за ПТП-та, както и други дейности, произтичащи от създадената ситуация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България