Община Банско осъмна с нов кмет

ГЕРБ и Георги Икономов загубиха община Банско. Още на първи тур курортната община посочи за свой нов градоначалник Иван Кадев, който се яви на изборите като независим с подкрепата на БСП и „Воля“.

Независимият Иван Кадев е с над 50% от вота, а Икономов събра около 36%.

. Това показват данните при малко под 100% обработени протоколи от СИК и е малко вероятно резултатът да бъде обърнат. Кадев е бивш служител на МВР и бивш директор на ДАНС-Благоевград. До февруари тази година бе в екипа на Георги Икономов като секретар на общината, но бе освободен от длъжност.

„Като човек на честта ще удържа на дадената дума. Ще направим промяната заедно – жителите на община Банско, без да се делим на наши и чужди. Ще бъда кмет на всички”, каза Кадев след като гласува за себе си.

Няма да деля хората на наши и ваши, обеща Иван Кадев

„Благодаря на всички, които ми дадоха своята подкрепа и този път.

След два мандата като кмет оставям едно красиво и подредено Банско. Иска ми се да продължи да се развива и да просперира, каза пък Георги Икономов.

По отношение състава на Общински съвет – Банско, то резултатите показва, че ПП ГЕРБ ще бъде първа политическа сила с 32.93%. Втори са НДСВ с 29.58%, трети са БСП за България с 10.01%.

Кой е Иван Кадев?

Иван Кадев е завършил право в ЮЗУ “Неофит Рилски”, а преди това има инженерно образование по специалност “Двигатели с вътрешно горене”. Бил е учител и директор на училище, а от 1993 до 2013 г. е работил в МВР и ДАНС Започнал е кариерата си преди 21 г. в тогавашното регионално звено “Сигурност”, бил е и началник на РПУ в Банско, след това и началник на регионалното звено на ДАНС в Благоевградска област, откъдето през 2013 г. се пенсионира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика