Община Благоевград подарява пейки за най-добре изчистени терени в кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Най-активните участници в инициативата „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“ ще получат подарък пейка, която могат да поставят около мястото, където живеят. За целта е необходимо да бъдат публикувани снимки „преди“ „по време на“ и „след“ почистването ТУК.

Самите снимки ще бъдат оценявани от жителите на Благоевград, а авторите на петте поста със снимки, събрали най-много харесвания ще бъдат обявени за победители, съобщиха от общината. Те ще получат ваучер за пейка, който ще бъде връчен на финала на кампанията – 14 април в 16.00 часа на площад „Македония“. Съоръженията ще могат да се взимат от предварително указано място.

Начало на инициативата ще бъде дадена на 6 април в 10.30 часа на площад „Македония“. Чистенето ще продължи на 7,13, 14 април. Снимков материал може да се прилага в продължение на цялата кампания.

Община Благоевград апелира гражданите да се погрижат за прилежащите си части, за зелените площи, парковете, беседките и междублоковите пространства в близост до дома си и др.

На 5 април пред сградата на ТП „Държавно предприятие горско стопанство Благоевград“ ще се раздават дръвчета и фиданки за най-активните доброволци. Целта е с растителността да превърнем зелените площи в още по- красиви, приятни и здравословни места.

Еко Партнърс, Mr. Bricolage и Община Благоевград подсигуряват материали за голямото почистване. За целта ще има разположени пет шатри, в Централна градска част и кварталите в града. За кварталите „Еленово“ и „Ален Мак“, шатрата ще бъде позиционирана пред Спортен комплекс „Пирин“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, а в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия механотехникум. На площад „Македония“ също ще има разположена шатра с необходимите материали за почистването.

Кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!” цели да възпита отговорност към опазването на околната среда, любов към природата и нейното съхраняване и поддържане.

Събраните отпадъци следва да бъдат изнесени до най- близките съдове за смесен битов отпадък, а разделно събраните отпадъци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за извозване на разделно събрания отпадък е на Еко

Партнърс, а фирма „Биострой“ ще събира чувалите със събран смесен отпадък.

Община Благоевград призовава жителите да бъдат отговорни към опазване на околната среда и да подкрепят активно кампанията за мащабното почистване!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони