Община Благоевград подкрепя инициатива „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“

Община Благоевград се включва в благотворителната инициатива „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на  омбудсмана на Република България. Каузата е насочена към българските пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 314 лева и по тази причина няма да получат надбавка от 40 лева за Великден. Те ще бъдат подпомогнати с ваучери за храна на стойност 20.00 лв., които ще могат да бъдат използвани в определени вериги магазини. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ.

Средствата се набират по следната банкова сметка:

титуляр на сметката: Български червен кръст (БЧК)

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

В платежното нареждане е необходимо изрично да се посочи Община Благоевград, за да могат дарените средства да отидат при пенсионерите от съответната община.

Средства за кампанията могат да бъдат дарени още и със SMS на кратък номер 1255 - на стойност 1.00 лев, освободен от ДДС; на стационарен номер 0900 5 1255 – на стойност 1.00 лев, освободен от ДДС; чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – www.regcross.bg; на интернет платформата AMMADO -

https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

Повече информация за тази благородна инициатива може да бъде намерена на сайта на омбудсмана:  www.ombudsman.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България