Община Благоевград строи 200 жилища за социално слаби за 10 милиона лева

Три блока за социално слаби семейства ще бъдат построени в Благоевград през следващите две години. Новите общински жилища ще са над 200 и ще се намират в района на Югозападния университет „Неофит Рилски”. Инвестицията е на стойност почти 10 милиона лева.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството одобри проектно предложение "Изграждане на социални жилища в IV - ти микрорайон", което бе внесено от община Благоевград . То е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и одобрената Инвестиционна програма на общината. Проектът е по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 – 2020 г.

В жилищата ще бъдат настанявани хора от уязвими, малцинствени и социално слаби групи.

Квадратурата на новите апартаменти е около 50 кв.м. Общата стойност на проекта е 9 506 000 лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ.

В момента Благоевград разполага с 525 жилища, в които са настанени социално слаби граждани. Наемателите плащат средно по 70 стотинки за кв. м. Всички жилища са заети, чакат още 80 души.

„С тези 202 фактически, смея да твърдя, че до голяма степен си изпълняваме социалните ангажименти”, коментира кмета на града Атанас Камбитов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони