Община Варна обзаведе огнеборците с нови ръкавици

100 чифта непромокаеми ръкавици, устойчиви на високи температури, осигури община Варна на огнеборците в града. Дарението е на стойност 9000 лв. и бе връчено на пожарникарите от кмета Иван Портних с благодарност за всеотдайната им работа и пожелание по-рядко да им се налага да използват защитните средства в реална обстановка. Статистиката обаче сочи, че броят на инцидентите в областта расте.

Миналата година екипите на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН) са реагирали на 3724 сигнала - с 264 повече, отколкото през 2015 г. При пожари са загинали осем души, а 37 са били ранени. В първия ден от 2017 г. огнена стихия в кв. Младост отне живота на мъж и жена, а за 3 дни пожарникарите са се отзовали на 123 повиквания за помощ, отчете директорът на РД ПБЗН комисар Тихомир Тотев.

"Ръкавиците се износват най-бързо, а са много важни за сигурността ни. С това дарение ще намалим броя на трудовите злополуки", благодари той, като призова и останалите кметове на общини във Варненско да помогнат на пожарната за подновяване на защитните средства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони