Община Варна ще финансира градинки пред блоковете с до 5000 лв.

Кварталните градинки да станат красиви и цветни кътове за отдих предвижда нова Наредба за финансово подпомагане на "Проекти за озеленяване и благоустрояване" във Варна. Тя се предлага от кмета на града Иван Портних за обществено обсъждане и одобрение в местния парламент. Според новата Наредба община Варна ще финансира с до 5000 лв. изграждането на градинки пред блоковете.

Право на кандидатстване с едно проектно предложение има всяка етажна собственост, регистрирана по чл.44 от Закона за управление на етажната собственост/ЗУЕС/ на територията на община Варна. Целта е да се стимулират гражданите в благоустрояване на средата в която живеят, да зацветят градинките, да направят пейки, беседки, пергули. Спечелилите проекти ще получат парите на два транша -80 на сто при сключване на договора, и останалите 20 на сто при финализирането и отчитане на средствата.

Предложенията на етажната собственост след проведено общо събрание на живущите се правят в районните кметства всяка година до 30 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България