Община Велико Търново с награда за добра практика „С грижа за възрастните хора“

Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова участва в церемонията по връчването в София на наградите на Програмата за добри практики в местното самоуправление на Съвета на Европа и Фондацията за реформа в местното самоуправление. В конкурса се съревноваваха 29 проекта на 19 общини и 1 районна администрация.

unnamed-26Димитрова награди призьорите в категорията „Социални иновации и партньорства“, в която първото място спечели община Велико Търново с добрата практика „С грижа за възрастните хора“.

По време на стилната церемония наградата бе получена с благодарност от Заместник кмета на общината „Хуманитарни дейности“ господин Ганчо Карабаджаков.

Основната цел на проекта е изграждане на комплексни методи за превенция на престъпността и намаляване риска от социална изолация. Инициативата е реализирана в широко партньорство на община Велико Търново с МВР, неправителствени организации, кметове и кметски наместници на населените места в общината, центрове за работа с деца, младежи и бизнеса.

ns-2Община Велико Търново участва с проекта си в категорията „Социални иновации и партньорства“.

"Подавам ръка към всички общини, като представител на изпълнителната власт за продължаване на диалога и доброто партньорство. В местната власт има натрупана много експертиза и висок капацитет, който може да се използва за справяне с предизвикателствата в грижите към уязвимите групи лица", заяви заместник-министър Димитрова.

Второто място в категорията "Социални иновации и партньорства" спечели община Свищов за изграждането на Кризисен център към кметство Овча Могила. Номинации в категорията получиха още добрите практики на община Габрово „Приеми ме на село“ и националната кампания на община Добрич „Зрънце живот“ в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони