Община Велинград спира загубите на минерална вода с нов водопровод

Нов водопровод за минерална вода ще се изгради изграден през тази година във Велинград, похвалиха се от общината, чийто проект "Власа" е одобрен по новата пилотна програма на МОСВ. Реализацията му ще спре досегашното нарушаване на целостта на уличната пътна мрежа в курорта поради възникнали аварии, както и загубите на минерална вода, които са около 30% заради остарялата и амортизирана водопреносна мрежа.

Чешмите за общо водоползване ще имат вече постоянен дебит, а снабдяването на минералните плажове и хотели, ползващи минерална вода, ще е редовно и без спиране. По този начин Велинград ще затвърди името на СПА столица на Балканите и ще стимулира по-нататъшното си развитие като привлекателна туристическа дестинация, допълват от общината.

50% от нужните за изграждането на нова водопроводна мрежа средства ще бъдат предоставени от Националния доверителен екофонд, а останалата част ще се подсигури от общинския бюджет. Проектът "Власа" е включен в приетата от ОбС програма за капиталови разходи за 2017 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони