Община Горна Оряховица 13-та по прозрачност в класацията на Програма "Достъп до информацията"

Община Горна Оряховица е класирана на 13 място сред общините в България по активна прозрачност от Програма "Достъп до информацията". В периода 7 февруари – 31 март 2017 ПДИ е прегледала и оценила 566 интернет страници на административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти, задължени да предоставят информация, и независими органи на власт.

Целта на проучването е да оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, и как отговарят на заявления за достъп по електронен път. Нивото на прозрачност тази година бе оценявано с точки по 118 (139 за общините) индикатора, като възможният максимум е 99,2 (111,7 за общините).

В класацията на интернет сайтовете на общините, Община Горна Оряховица е поставена на 13 място от 265 сайта на общински администрации и на 18 място сред 566 сайта на институции в страната. Според оценката на ПДИ активната прозрачност на Община Горна Оряховица се подобрява. През 2016 г. Горна Оряховица е класирана на 29 място сред 265 общини и на 44 място сред 568 институции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони