Община Златарица организира дарителска кампания за лечение на болно момиче

Община Златарица организира дарителска кампания за лечение на болно момиче

Ръководството на Община Златарица инициира дарителска кампания за набиране на средства за лечение на болно момиче. 11-годишната Мелиса Азисова от село Резач страда от детска церебрална парализа. Неотдавна майката на Мелиса-Кадрие Азисова се свързала с руски лекар, който провежда терапии в специализирана клиника в Сърбия.

Медикът заявил, че на момичето трябва да бъде направена операция, която ще помогне за отпускане на мускулатурата на крайниците. Интервенцията обаче ще струва 5500 лв, но семейството на Мелиса е бедно и не разполага с такава сума. Бащата Кемал Азисов работи като шофьор на камион, а майката е личен асистент на момичето.

Кметската управа на Златарица се трогнала от нерадостната съдба на фамилията и организирала благотворителна инициатива. На различни места в балканското градче били поставени урни за набиране на средства по коледните и новогодишни празници. Така били набавени 750 лв. Състрадателни хора от читалището в село Родина пък организирали концерт в подкрепа на Мелиса и добавили още 270 лв. От разиграните от новогодишната баница на Община Златарица с късмети, останал един от 100 долара, който не бил потърсен от щастливеца. Кметът на Златарица Пенчо Чанев и подчинените му решили и тези пари да бъдат дадени за операцията на болното дете.

Събраните до момента пари обаче не са достатъчни за хирургичната манипулация на Мелиса, която ще е през април. Заради това общинарите апелират кампанията по набирането на средства да продължи. От кметството разпространиха снимка на момичето с изписана върху нея банкова сметка. Освен това е направена и страница във Фейсбук на името на Мелиса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България