Община Монтана въведе ред в агитационната битка за Европарламента

В първите дни от предизборната кампания за Европарламент общинската управа в Монтана разгласи строги правила за агитационно-пропагандните схватки между кандидатите за Страсбург.

Със заповед кметът Златко Живков забрани категорично разлепването на плакати надлъж и шир в областния град и посочи 444 места, на които политическите сили и независими кандидати могат да представят програмите, личностите и посланията си. Разпоредбата указва 385 електрически стълба, на които могат да се поставят рекламни табели, 35 места за опъване на транспаранти и 24 позиции за издигане на рекламни пана.

Всяка политическа сила има право да ползва не повече от 4 транспаранта, 40 табели по стълбовете и една шатра на центъра на града, уточнява градоначалникът. Изрично се забранява поставянето на материали, които застрашават здравето и живота на гражданите, частната общинска и държавна собственост, безопасността на движението и накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите, предупредиха от управата.

До седем дни след изборите агитационните материали трябва да бъдат премахнати или представителите на партиите, коалициите и инициативните комитети ще бъдат глобени, наредиха от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони