Община Павликени купи нов автобус за училище

Ключовете за нов ученически автобус връчи кметът Община Павликени инж.Емануил Манолов на директора на СУ „Бачо Киро“ Пепи Стефанова.

Превозното средство е закупено със средства от Националната програма „Оптимизация на уличищната мрежа“ след закриването на ОУ „Христо Ботев“ в село Недан и съфинансиране от Община Павликени. С него ще бъде осигурено превозването на учениците от селото до учебното заведение.

Автобусът е 29-местен, отговарящ на всички условия за превоз на ученици, - обзаведен с всички необходими средства за безопасно транспортиране на децата - колани, ограничител на скоростта, заключващи се врати и др. и отговаря на европейски стандарт Евро 6 за изгорели газове.

Новият автобус ще осигури комфортно пътуване на децата до училището. Специализираният превоз ще даде възможност за съобразяване на часовете за пътуване с графика на учебния процес. Моторното превозно средство също така ще подобри качеството и сигурността за транспортирането на учениците.

Возилото е на стойност 153 332 лв. От тях 20 000 лв. са от бюджета на Община Павликени, а останалите са осигурени от Министерството на образованието.

Инж. Манолов пожела здраве и безаварийно каране с новия модерен автобус, който да пътува винаги пълен с ученици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони