Община Пазарджик тегли 2,3 млн.лв. заем за сметището

Община Пазарджик възнамерява да изтегли близо 2,3 млн.лв. заем за реализиране на проект, свързан с депото за битови отпадъци край града. Парите ще бъдат използвани за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации и на   инсталации за предварително третиране на битови отпадъци за общините Батак, Белово, Брацигово, Лесичево, Пещера, Септември и Пазарджик".

Проектът, който е по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г.", ще бъде съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС. Размерът на кредита няма да надвишава 2 280 498 лева и ще бъде погасяван в продължение на 5 години, считано от датата на подписване на договор за заема, като ще бъде предвидена и възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части без такса за предсрочно погасяване.

Максималният лихвен процент ще е шестмесечен EURIBOR плюс максимална надбавка от 4,083%, уточниха от Община Пазарджик. Кметът Тодор Попов и екипът му канят жителите на града на обществено обсъждане на 24 април от 15 часа в пленарната зала на общинската администрация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции