Община Панагюрище кандидатства за 350 000 лв. по инвестиционна програма "Минерални води"

Община Панагюрище внесе в Националния доверителен екофонд проектно предложение "Развитие на находище "Баня" чрез пълноценно използване на природния ресурс "минерална вода" по пилотна схема на Инвестиционна програма "Минерални води".

Общата цел на проектното предложение е икономическо развитие в селския район чрез ефективно използване на природните ресурси на минералната вода в село Баня. Проектът предвижда реконструкция и модернизация на водопровод за минерална вода и изграждане на резервоар. Общата стойност на проектното предложение е 353 694,46 лв., от които 176 847,23 лв. е размерът на исканата безвъзмездна финансова помощ от Инвестиционна програма "Минерални води", а 176 847,23 лв. е собственото финансиране.

Чрез реализирането на проекта ще се осигури временна заетост на местни хора, които ще бъдат ангажирани в строително-монтажните дейности, и ще се подобри качеството на живот в село Баня. Проектното предложение отразява общите цели на местните политики за предприемане на мерки за преодоляване на негативните демографски тенденции и задържане на младите хора, осигурявайки им по-добър живот чрез създаване на условия за развитие на местната икономика, привличане на инвеститори и развитие на туризма. Очаква се след реализиране на проекта да се увеличат ползвателите на минерална вода чрез привличане на инвестиции в сферата на туризма.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони