Община Петрич премахва незаконните постройки и сметища в ромската махала

Огромни нерегламентирани сметища между ромската махала в Петрич и гробищния парк на града, както и десетки незаконно построени бараки констатираха от общинската администрация. Кметът Димитър Бръчков разпореди спешни проверки в квартала.

Заради тоновете отпадъци има опасност от разпространение на зарази, тъй като в повечето незаконни постройки в района се отглеждат животни. Кметът е разпоредил почистване на терените и премахване на незаконните бараки. Комисия ще проверява колко са незаконно пребиваващите в махалата.

"Ромската махала изключително се увеличи в Петрич. За съжаление нашата информация, това, което имаме и стиковаме и с полицията, е, че има нерегламентирани постройки в близост до гробищния парк и немалко жители не на община Петрич, които са дошли и са се заселили в махалата. Така че на тази проверки целта е именно да установим и това да имаме една реална преценка за ситуацията в момента", коментира Димитър Бръчков по БНР.

Освен рестриктивните мерки започва и благоустрояване на ромската махала. Тази година ще бъде направена канализация на основната улица и ще започне изграждането на спортни съоръжения. Освен това в квартала ще има и читалище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони