Община Пловдив дава над 750 000 лева за проектиране на пътни ремонти

Бъдещата европейска столица на културата остава строителна площадка и през 2018 година

Пловдив остава огромна строителна площадка и през 2018 г., когато ще продължи изграждането на новия булевард „Северен” и основният ремонт на бул. „Васил Априлов”, „Руски” и „Шести септември”. Общината вече направи решителна стъпки към ликвидиране на някои от най-наболелите пътни проблеми в града под тепетата, като обяви голяма обществена поръчка за 753 333 лв. без ДДС за проектиране на улици и булеварди.

Поръчката включва 11 позиции, ако една от тях е от 50 000 лв. за проектиране на нови 10 030 метра велоалеи, които да се вържат към сега съществуващата 60-километрова веломрежа. Най-голямото ново велотрасе от 3150 метра е по бул. „Александър Стамболийски” и трябва да свърже „Коматевско шосе” с ул. „Индустриална”. Велоалея от 2560 метра ще има и по бул. "Цар Борис Трети Обединител" от бул. "България" до бул. "Христо Ботев". По 1700 метра ще се новите велотрасета по бул. „Христо Ботев” от бул. „Източен” до Централна жп гара и по бул. „Найчо Цанов”, а останалите са по бул. „Санкт Петербург” и ул. „Димитър Ризов” в жк „Тракия”.

От останалите 10 позиции най-много средства за проектиране – 250 000 лв., са заделени за продължението на бул. Александър Стамболийски” и свързването му с бул. „Цар Симеон” в участъка между бул. "Кукленско шосе" и бул. "Асеновградско шосе" в обхвата на града. По 120 000 лв. ще отидат за проектиране ремонта на ул. „Рогошко шосе” (от моста Адата до границата на Пловдив) и на ул. „Полет”. За проектиране на реконструкция на бул. "Хаджи Димитър" и изграждане продължение на бул. „Македония” в общинския бюджет са осигурени по 70 000 лв. Останалите средства за планиране на ремонти касаят улици в районите „Централен” и „Тракия”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България