Община Пловдив засилва рекламата на руския туристически пазар

Община Пловдив засилва рекламата на руския пазар и чрез ОП „Туризъм” ще се представи на една от най-мащабните туристически борси в Руската федерация – „Отдых”, която ще се проведе от 19 до 21 септември в Москва. Специално за нея градската управа под тепетата ще бъде отпечатен нов тираж на каталога ‘Visit Plovdiv’, магнитни сувенири с послание на руски език „Посетите Пловдив“ и куп други рекламни материали за Пловдив.

Целта е да се отговори на интереса на руския пазар, който продължава да бъде един от основните за страната, а статистиката показва и ръст на руските туристи в Пловдив от началото на 2017 г. Основни акценти в представянето на Европейската столица на културата през 2019 г. ще бъдат разнообразните възможности за културен, събитиен, винен, спортен, бизнес, уикенд и шопинг туризъм, както и осъществяване на възможни партньорства с организациите в бранша. Ще бъде акцентирано и върху предстоящата 9-а Международна среща по туризъм, която ще се проведе в Пловдив от 4 до 7 октомври.

Новите материали на руски език ще бъдат разпространявани и в трите туристически центъра в Пловдив, където търсенето на рускоезични информационни източници също нараства. ОП „Туризъм“ предвижда и публикуване на статии в няколко руски блога за туризъм, с които в момента се преговаря.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони