Община Пловдив и фондация "Заедно в час" разработват образователна стратегия до 2022 г.

Община Пловдив и Фондация "Заедно в час" разработват нова комплексна стратегия за развитие на образованието в града под тепетата до 2022 г. Основната й цел е да изгради съвременна визия за развитието на образованието в Община Пловдив. Новата стратегия ще съдържа конкретни цели, области за въздействие, приоритетни дейности и измерими индикатори за успех, които съответстват на нуждите и възможностите на местните власти, население и бизнес.

Документът ще послужи за планиране на ресурсите на общината и ключовите й партньори по отношение на образованието в града. В стратегията ще бъдат обхванати всички образователни нива - от детски градини, през общообразователни и професионални училища, до университети. Заложените мерки за всеки един от етапите ще се допълват в изграждането на цялостна визия за развитие на образованието в Пловдив.

За подготовка на стратегическия образователен план общината си партнира с фондация "Заедно в час", която успешно използва иновативни образователни практики в подготовката и подкрепата на нови учители в своята двугодишна програма за професионално и лидерско развитие. Фондацията си сътрудничи с иновативни образователни организации в над 40 държави на 5 континента в глобалната мрежа Teach For All и постоянно обменя с тях добри практики и ноу-хау по отношение на ефективното преодоляване на пропастта в постиженията на учениците и осигуряването на равен достъп до качествено образование.

"Пловдив отбелязва стабилен икономически растеж и необходимост от все повече квалифицирани кадри, които да осигурят човешкия капитал за инвеститорите, привличани от общината, както и за стартиращите и развиващи се местни компании сега и в бъдеще. Успехът на Пловдив в тази посока е тясно свързан с образованието, което се предлага в града и възможностите за квалификация на кадри", коментира ресорният за образование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество зам.-кмет Стефан Стоянов.

Ръководител на проекта за изготвяне на стратегията е д-р Анна-Мари Виламовска, а в екипа й влизат още Кристина Рангелова и Георги Дянков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони