Община Пловдив отпуска 2000 лв. на 2 семейства, чиито къщи изгоряха на 1 януари

Две хиляди лева финансова помощ от Община Пловдив очакват да получат двете семейства, чиито къщи на улица "Ела" 13А в квартал "Коматево" пострадаха при пожар, избухнал сутринта на 1 януари сутринта.

Семействата на Тинка Христова Тодорова и Роза Любенова Баргинска са изпратили зов за помощ до кмета Иван Тотев, който е входирал предложението в местния парламент и на сесията си в четвъртък се очаква общинските съветници да го подкрепят с гласовете си. "Двете семейства нямат възможност сами да възстановят щетите и наш дълг е да окажем подкрепа на нашите съграждани чрез дарение на финансови средства за възстановяне на покрива и други спешни дейности, които да спрат разрушаването на сградата", твърди кметът Тотев.

Молбите на пострадалите са подкрепени с подписка от жителите на Коматево. При пожара покривът на двете къщи - близнаци е изгорял, имуществото и електроуредите са изпепелени, а всички помещения са наводнени при гасенето на пламъците. Семейството на Тинка Христова Тодорова е четиричленно, с двама ученици на 12 и 19 години. Жената е продавачка в хранителен магазин, а съпругът е и сезонен работник. Роза Барганска е санитар в болница, мъжът й е с непостоянна работа, двамата имат и син, ученик в 11-и клас, а в приземния етаж на къщата живее и бабата Ирина Барганска.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони