Община Пловдив преустановява временно разделното събиране на растителни отпадъци в крайните квартали

Община Пловдив преустановява временно разделното събиране на растителни отпадъци в крайните квартали „Коматево” и „Прослав”, а причината за това е настъпването на димния сезон и намаляването на тяхното количество.

Обслужването на кафявите контейнери за растителни отпадъци се прекратява в периода от 1 януари до 28 февруари. Препоръчително е всяко домакинство, което притежава кафяв контейнер, да се погрижи за него, като го прибере и съхранява до изтичане на посочения срок.

На всички, които се отопляват с твърдо гориво, се напомня, че е забранено изхвърлянето на сгурия в контейнерите за битови отпадъци и в тези за разделно събиране на отпадъци от опаковки, което би довело до запалване на отпадъците в контейнерите.

Освен нанасянето на значителни материални щети, се замърсява околната среда и има риск за сградите, които се намират в близост до тях.

Във връзка с това дирекция „Екология и управление на отпадъците” при Община Пловдив призовава гражданите да сигнализират на тел. 6111 – Общински инспекторат, в районните полицейски управления или на телефона за спешни повиквания 112 при всеки случай на злонамерени действия срещу контейнерите. На нарушителите ще бъдат налагани санкции съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Пловдив.

Събирането и извозването на цветните чували за отпадъчни материали от хартия и картон, пластмаси и метали по проекта „От врата на врата“ в квартал „Коматево“ през януари 2018 г. ще се извърши на 3-та и 17-а дата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони