Община Пловдив свали обществена поръчка за 18 млн. лв. заради забравено озеленяване

Община Пловдив свали от информационния портал на Агенцията за обществени поръчки (АОП) обществена поръчка по оперативна програма „Региони в растеж” за преобразяване на централната градска част на обща стойност от 17 920 914 лв. без ДДС. Причината за това решение на общинската управа под тепетата е, че в многомилионния проект било забравено и пропуснато озеленяване. „Всъщност от 10 папки документация е забравена тази за озеленяването. Тъй като става дума за европейски пари, не искаме да рискуваме излишно, а и ние страх след години да няма финансови корекции. Затова сега сваляме тази обществена поръчка, за да бъдат попълнени пропуските, свързани с озеленяването, и след това пак ще я качим на сайта на АОП”, коментира кметът на Пловдив Иван Тотев. който призна, че фирми хванали грешките и пропуските.

Община Пловдив свали обществена поръчка за 18 млн.лв. заради забравено озеленяване

Община Пловдив бе обявила обществена поръчка за избор на изпълнител, който да извърши предвидените в инвестиционните технически проекти строително-монтажни работи за реконструкция, рехабилитация и благоустрояване на междублокови пространства, улици, булеварди и площади в район "Централен". Общата стойност на поръчката бе за близо 18 млн.лв., като проектите бяха разделени на три позиции с общо девет обекта.

Става дума за благоустрояване, озеленяване, паркоустройство, изграждане на детски площадки по южния бряг на река Марица, рехабилитация и реконструкция с въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на бул. "Марица-юг" в зоната от бул. "Цар Борис Трети Обединител" до бул. "Източен". Рехабилитация и реконструкция очакват тротоари по бул. "Княгиня Мария Луиза" - от кръстовището на бул. "Княгиня Мария Луиза" и ул. "Петко Д. Петков" до бул. "Източен", както и озеленяване и благоустрояване на прилежащи зелени площи, озеленена площ за широко обществено ползване на площад "Света Петка". Освен това поръчката включваше ремонт на улиците "Стойчо Мушанов", "Макгахан" "Генерал Скобелев",  "Пулпудева", "Козлодуй", "Брестовица" и "Цар Иван Страцимир", както и на 13 улици в района на ромската Аджасан махала и  площад „Александър Малинов”. Предвиден бе и ремонт на тротоари по бул. "6-ти септември" в участъка от бул. "Цар Борис III Обединител" до бул. "Източен", въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, озеленяване и благоустрояване на прилежащите му зелени площи и пълна промяна на улиците "Асен Златаров", "Хеброс", "Панайот Пипков", „Калофер",  "Хъшовска", "Артилерийска", "Никола Сапунов", "Весела", "Тополница", "Ламартин" и „Лютиче”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони