Община Пловдив се похвали с успешен старт на електронната система за прием в първи клас

851 родители се регистрираха в първия ден от работата на новата електронна система за прием на първокласници в Пловдив, въпреки че датата на въвеждане на заявленията за кандидатстване не оказва никакво влияние на класирането на децата. От 2 май (вторник) на адрес priem.plovdiv.bg родителите на децата, подлежащи на прием в първи клас, имат достъп до новата електронна система.

Общият брой на подадените за ден заявления е 882, като част от тях са въведени от училищните екипи, тъй като има и подадени при тях заявления на хартиен носител. Към поддържащия системата екип в писмен вид са зададени само 15 въпроса, което показва, че тя е лесна за работа и не затруднява родителите. По предварителни анализи броят на децата, които следва да постъпят в първи клас през настоящата година, е около 3500. Данните показват, че вече 25% от децата са регистрирани още първия ден. На страницата на системата има подробна информация за всяко от общинските училища в града, за всички важни дати, свързани с класиранията, подробно ръководство за родителите, както и видеоклип с пример за кандидатстване.

Крайният срок за подаване на заявленията за участие в първо класиране онлайн е 31 май. За родителите без достъп до интернет срокът за подаване на заявление на хартиен носител е 30 май - в училището, което им е първо желание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони