Община Попово санира и държавни сгради

Сгради на пожарната и земеделското министерство ще бъдат санирани по проект в Попово, след като се оказа, че почти всички общински са обновени и на територията на града остават основно държавни, на които не са приложени мерки за енергийна ефективност. Обновяването им ще стане по проект "Обновяване на публичната инфраструктура чрез повишаване енергийната ефективност на обществени сгради, предоставящи административни и културни услуги за устойчиво развитие" по Оперативна програма „Региони в растеж”, който се реализира от общината.

Стойността на предвидените дейности е 843 542 лева. Със средствата ще бъдат обновени 6 сгради. 4 от тях са на Района служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Включена е и административна сграда на земеделското министерство, в която се помещават Общинската служба по земеделие и офисът на Агенцията по безопасност на храните. От общинските влиза музикалната школа към читалището.

Общата разгърната площ на шестте обекта, които ще се санират, е над 1 448 кв.м. Работата по тях трябва да приключи за 22 месеца.

Насочването към сгради, които не са общински, се налага тъй като през предния програмен период от кметството успяха да реализират множество проекти за обновяване на училища, градини, читалища и други общински обекти.

Общината в момента изпълнява два проекта за обществени сгради и 3 за жилищни по „Региони в растеж”, уточниха от кметството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони