Община Попово ще санкционира снегопочистваща фирма

Във вторник ученическите автобуси не стигнали до някои села с непроходими пътища

Община Попово ще санкционира снегопочистващата фирма, която трябва да поддържа четвъртокласната пътна мрежа, заради некачествена работа и неизпълнение на договора. Това съобщи кметът д-р Людмил Веселинов. До решението се е стигнало, след като втора седмица имало проблеми с общинските пътища и за чистенето им се наложило Общината да наема допълнителна техника.

Фирмата, която трябва да отваря пътищата, които бяха затваряни от снегонавявания, поддържа и републиканската мрежа в региона и не успявала да отдели техника и за общинските, казаха от кметството. Във вторник отново е имало непроходими участъци, включително и от трети клас републикански пътища, което  е попречило да бъдат извозени деца от селата на училище. Такива проблеми е имало за учениците от селата Осиково, Долна Кабда и Баба Тонка, които не са стигнали  до средищните училища във Водица, Светлен и Славяново. Децата от село пък Тръстика са започнали учебни занятия в Ломци със закъснение, обобщиха ситуацията от последния ден общинарите. Наложило се с високопроходим автомобил от пожарната да се закара хляб на хората в Помощица, която също била откъсната заради недобре почистен път.

От Общината допълват, че този месец са имали множество проблеми с достъпа до селата и по тази причина ще наложат санкция.

Кметът д-р Веселинов уточни, че фирмата е спечелила обществена поръчка за снегопочистването за този сезон, но тъй като имало некачествена работа и разход на средства за допълнителна техника за чистене, ще бъдат спрени плащанията.

От фирмата съобщиха, че в последната седмица ситуацията в региона беше изключително критична и беше затваряна за движение цялата пътна мрежа. „Не можем да чистим четвърти клас, преди да сме отворили другите пътища. По някои участъци се налагаше да се минава по няколко пъти буквално през час, защото имаше страшни навявания. Имаме документация, която показва коя машина къде е била във всеки един момент”, коментираха от ръководството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони