Община пуска на търг незаконни гаражи

Община Шумен е на път да реши проблема с 13 незаконни гаражи, изградени върху общински терен зад блокове в центъра на града. Собствениците ще могат да закупят правото на строеж на търг. Всяка от ламаринените постройки е върху парцел от 18 кв.м., а от общината са изготвили данъчна оценка за всеки в размер на 2 723 лв. Независим оценител е определил пазарна цена и правото на строеж ще струва 3 000.

Предстоящата общинска сесия в Шумен тази седмица трябва да вземе решение по старата гаражна сага и да възложи на кмета на община да проведе търга и да сключи договори за учредяване право на строеж. Първо на търга могат да се яват собствениците на гаражите, а ако останат непожелани парцели, ще има втори търг с външни участници.

Сагата с ламаринените бараки на ул."Цар Иван Александър" в Шумен върви от предходния кметски екип, който издаде 4 заповеди за премахване. Събарянето се отлагаше по различни причини, включително и затова, че има финансова криза и хората нямат средства да премахнат сами постройките. До последната възможна законова развръзка се стига след като в община Шумен е заявен интерес за закупуване чрез търг на право на строеж. Някои от стопаните на незаконните гаражи обаче, не харесват идеята.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони