Община Разлог разширява ски зона Кулиното

Община Разлог стартира процедура за разширяване и развитие на ски зона Кулиното, която се оказа тясна за скиорите мераклии от района. Общината има намерение да направи втора писта и нов лифт, като изцяло ще поеме финансирането.

Предстои на сесия да се разгледа предложението на кмета Красимир Герчев за допускане изработване на ПУП, за трасета на ски писта, съоръжения към нея и свързваща техническа инфраструктура в ски зона Кулиното.

Според кмета желанието на общината е да изгради втора писта с обща дължина около 1600 метра и ново лифтово съоръжение с дължина от около 1100 метра.

„Специално тази зона е в държавна горска територия, извън парк, извън резерват, дава възможност за развитие и това е една стъпка в тази посока. Съобразили сме се с всички предписания, които са ни дадени от контролните органи, предстоят редица съгласувателни процедури, затова не мога да се ангажирам със срокове. На този етап смятаме, че с финансирането можем да се справим сами, но това ще стане ясно, когато се направят работните проекти и се види каква е стойността, която ще бъде необходима за реализиране на проекта”, каза кмета Красимир Герчев.

През последните години ски зона Кулиното е предпочитана от туристите от Разлог и Благоевград. Това са предимно млади хора, които нямат финансови възможности, за да карат ски на Банско. А на Кулиното могат да си позволят евтината дневна карта от 12 лева.

В момента Кулиното разполага с една по-голяма писта, която е с дължина 1300 метра и се обслужва от ски влек и детска писта с дължина около 300 метра и се обслужва от детски влек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България