Община ремонтира полицейски участък

Полицейските служители в Каспичан вече ще работят при добри условия

Полицаите от участъка в град Каспичан, Шуменско, се сдобиха с обновен дом, благодарение на местната община. От кмеството са ремонтирали сградата, която е общинска собственост, за 40 800 лв. В сряда с водосвет десетината полицейски служители влязоха в изцяло преобразените си кабинети. Освен че са пребоядисани и със сменена дограма и подове, те са обзаведени с нови мебели, ремонтирани са и санитарните помещения.

С жеста кметството благодари на полицейските служители за професионализма им. "Радвам се, че успяхме да ви осигурим нормална среда", каза кметът Милена Недева и обясни, че през миналата година има увеличаване на разкриваемостта на престъпните деяния.

Участъкът в град Каспичан е към РУ-Нови пазар и обслужва 9 населени места с население от 7000 жители. През 2018 г. са регистрирани 132 криминални престъпления, разкрити са 72 от тях. Полицаите са работили по 181 заявителски материала.

Разкрити са 60,5 % от тях. Няма неразкрити тежки криминални престъпления. През м.г. на територията на общината са регистрирани 32 пътни произшествия, от тях 4 са тежки. Загинали в катастрофи няма, ранените са четирима. За различни констатирани нарушения са наложени 367 глоби с фиш и са съставени 257 акта за установени административни нарушения на водачи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони