Община Свищов и Стопанската академия подписаха меморандум за сътрудничество

С цел икономическо израстване и просперитет на Община Свищов и превръщането и в модерен, индустриално-технологичен, транспортен, образователен, културен и туристически център, привлекателно място за живот и инвестиции, кметът на Свищов Генчо Генчев и ректорът на Стопанската академия „Д. А. Ценов“ доц. д-р Иван Марчевски подписаха меморандум за сътрудничество и партньорство между двете институции.

Намеренията са с този меморандум е да се създаде практическа рамка за развитието на по-тясно сътрудничество между двете страни, както и предпоставки за подобряване на икономическият и инвестиционният климат в Община Свищов, чрез съвместни дейности при изграждането и развитието на „Дунавски индустриално-технологичен парк – Свищов“.

Двете страни обменят информация, свързана с възможностите за инвестиции и икономическо сътрудничество.

Част от ангажиментите по споразумението от страна на община Свищов се изразяват в насърчаване и подпомагане на икономическото сътрудничество, проучване и разработване на инвестиционни проекти, както и разработване на инвестиционни намерения. Също така Общината се ангажира за посредничество между СА „Д. А. Ценов“, бъдещи инвеститори и бизнеса за подобряване на баланса, между търсенето и предлагането на висококвалифицирани специалисти с висше образование, съобразно прогнозираните потребности от работна сила на пазара на труда.

От своя страна, СА „Д. А Ценов“ също поема редица ангажименти, част от които са - осигуряване на кадри за бъдещите инвеститори, което ще спомогне и за икономическия просперитет на региона; оказване на консултантска помощ при осъществяване дейностите на технологичния парк и фирмите, опериращи в него; и подготовка на висококвалифицирани специалисти, с профил и компетентности, съответстващи на нуждите на „Дунавски индустриално-технологичен парк „Свищов“.

Меморандумът влиза в сила от датата на подписването му и е със срок от 3 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование