Община Свищов отново се включва в инициативата „Великден за всеки”- „Дари празник на баба и дядо“

Акцията е под патронажа на омбудсмана Мая Манолова

За трета поредна година община Свищов се включва в благотворителната инициатива „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България – г-жа Мая Манолова. Инициативата е насочена към традиционно най-социално слабите членове на обществото ни – българските пенсионери.

И тази година ще се набират както парични средства, така и хранителни продукти, които с любезното съдействие на Домашен социален патронаж – гр. Свищов ще раздадем в седмицата преди Великден на възрастните хора. Набраните средства по дарителската сметка ще бъдат обърнати във ваучери за храна, всеки от който на стойност по 20 лева. С тях притежателите им ще могат да пазаруват в определени вериги магазини, които допълнително ще бъдат обявени на сайта на омбудсмана. Ваучерите ще бъдат раздадени по предварително уточнени поименни списъци, предоставени от НОИ. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, които няма да получат надбавка от правителството.

Тази година кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията.

Средствата се набират по следната банкова сметка:

титуляр на сметката е Български червен кръст (БЧК)

IBAN: BG53UNCR70001522802795

Банков код: UNCRBGSF

В платежното нареждане е необходимо изрично да се посочи общината, за която се прави паричното дарение, за да могат дарените средства да отидат при пенсионерите от посочената община.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони