Община Свищов придоби официално терените на бившите казарми

Многократно предходното и настоящо ръководство на община Свищов правиха опити за придобиването на старите войнишки казарми, които пустееха от близо 20 години. От 31 август с комисия на Министерство на отбраната, представители на областна администрация и с представители на кметството в крайдунавския град, имотът от 320 декара е официално предаден на община Свищов за стопанисване и управление.

"Придобиването на бившите казарми е ключов момент за развитието на Свищов, защото чрез възможностите, които предоставя се създават благоприятни условия за социално-икономическото развитие, не само на общината, но и на целия регион", заяви кметът на града Генчо Генчев.

Градоначалничък подчерта, че за първи път във времето на демокрацията община Свищов придобива толкова мащабен терен за своите нуждите.

„От тук нататък ни предстои изключително много работа по отношение развитието на тази зона. Дава се възможност за реализиране на инвеститорски интерес. Предстоят ни много срещи и разговори, изработване на подробен устройствен план за развитието на терените, определянето на общодостъпните зони, които ще бъдат поне 20-30%. Това касае най-вече бреговата ивица, защото за първи път след толкова много години си отваряме излаз към река Дунав“, подчерта Генчев.

Кметът допълни, че предстои обществено обсъждане по темата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"