Община Сопот отпусна 100 000 лв. на местната болница

Парите ще отидат за нови прозорци и дограма

Община Сопот отпусна 100 000 лв. от бюджета си на местната болница за продължително лечение и долекуване „Иван Раев”, а лично кметът на града Деян Дойнов връчи символичния чек с 6-цифрената сума на управителя на здравното заведение д-р Стефан Анастасов.

Парите ще бъдат използвани за подобряване на материалната база в болницата, където ремонт не е правен вече близо 40 години, въпреки че през нея годишно преминават по 100 000 пациенти. Прозорците и дограмата от 1978 г. ще бъдат подменени с нови модерни, а цялостното реновиране на лечебницата включва още укрепване на стълбището и ремонт на кабинетите за физиотерапия, инхалация, лекарските кабинети, помещението за опасни отпадъци, пералнята и кухнята заедно с основните и помощните помещения към тях, абонатната станция на ВиК и др.

Ще се подмени фаянсът на централната стерилизация, металните остъкления на централното и западното, западния вход и фоайето на Неврологичното отделение, трите метални остъкления във фоайето на Неврологично отделение. Планирана е и подмяна на всичките 165 прозореца на партера и на електрическата инсталация в сградата, както и на ВиК тръбите на централния водопровод и на дефектирали тръби на новата парна инсталация.

Финансовата помощ за сопотската болница „Иван Раев” е отпусната по предложение на кмета Деян Дойнов, одобрено от Общинския съвет. Парите са част от овърдрафта, който общинска администрация успя да договори благодарение на повишения си кредитен рейтинг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве