Община Търговище връчи наградите „Спортист на годината”

Шампионката по вдигане на тежести Ивана Петрова е призьор за годината

Европейската шампионка по вдигане на тежести при кадетките Ивана Петрова е най-успешният спортист на 2018 г. в Търговище. Това стана ясно на годишните награди, които присъжда Община Търговище за спортистите, постигнали значими успехи. Отличието на Ивана бе връчено на тържествена церемония лично от кмета д-р Дарин Димитров.

Наградите „Спортист на годината“ и „Отбор на годината“ за 2018 г. бяха определени от комисия, в която участват спортни деятели, експерти от Община Търговище и журналисти, отразяващи дейността на клубовете, уточняват от местната администрация.

Второто място в индивидуалната класацията на първите 10 зае състезателката по спортна стрелба от клуб „Светкавица“ Мирослава Минчева. Трети е световният шампион по радиозасичане - радио ориентиране, Иван Сираков, състезател на клуб „Вариант 5“.

Първи в категорията „Отбор на годината“ са шампионите от Държавното отборно първенство на Северна България от Спортен клуб по тенис на маса „Пътинженерингстрой-Т Светкавица”.

За пръв път тази година Община Търговище присъди и награда „Млада спортна надежда“ на най-успешния състезател до 12-годишна възраст. Тя отиде при гимнастика Георги Стоянов от спортен клуб „Торнадо“. Отличието му бе връчено от изявената състезателка по спортна стрелба и почетен гражданин на Търговище Антоанета Бонева.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Антоанета Марчева, кореспондент на "Труд" в Търговище и Разград

Този уебсайт използва "бисквитки"